Sen kokt Eple-smør er super enkelt å lage. Det er et pålegg som er har en herlig smak av eple og krydder.
Du kan bruke det på brød, kjeks eller på havregrøten.
Ingredienser:
2,5 kilo epler (helst søte epler)
2,5 ss malt kanel
1 ts malt nellik
1/2 ts malt muskatnøtt
1/4 himalaya salt
1/4 til 1/2 kopp kokos sukker
2 ts vanile essens
1. Skrell, og rens eplene før du deler de opp i mindre biter. Jo mindre bitene er dess fortere koker de seg møre. Legg de en Slow Cooker.
2. Tilsett kokos sukkeret , krydder og salt. Ha dem for hånden om du ønsker mer smak etterhvert.
3. Kok eplene på svak varme i 9 - 10 timer eller på høy i 4 - 5 timer i Slow Cooker. Eller til eplene er møre Rør litt i blandingen i slutten av koketiden.
4. Puree eplene når de er blitt myke med en stavmikser eller i en food prosesser som tåler varme. Pureen skal bli glatt.
5. Tykk den opp ved å sette Slow Cookeren på høyt og koke uten lokk i 30 minutter. Blandingen vil boble og redusere væsken i eple- smøret slik at det blir en tykkere konsistens.
6. Smak og juster med å røre inn vanilje essensen tilsett mer sukker eller krydder om du ønsker. Du kan ta litt av og kjøle det ned i fryseren og så smake siden eple- smøret serveres kaldt.
7. Avkjøles og settes på lufttette glass. Når det er avkjølt, så slipper du kondens i glasset og eple-smøret holdes tykkere.
Oppbevares under tett lokk i kjøleskap i opptil 1 måned. ( Kanskje mer om det ikke kommer luft til) Kan fryses og tas opp til bruk senere.
Foruten å bruke det som pålegg til brød , kjeks og på grøt. Kan det nyttes i muffens , som kakefyll, som eplesaus på dessert. Eller sammen med peanøttsmør på en brødskive.
Motta tips, oppskrifter og nyheter.