Flere og flere har oppdaget den flotte Jordskokken. Den kan brukes i mange ting. Her er en oppskrift på en fantastisk kremet suppe.
Denne suppen kan du spise som forrett eller for seg selv.
Ingredienser
Ingredienser
800 g jordskokk
4 dl kyllingkraft eller 1 kylling buljong
250 ml iMat havre fløte (Oatly)
1 pakke kyllingbacon
2 ss olje til steking ( oliven / kokos) eller klarert smør
1 stk syrlig grønt eple
2 ss finhakket persille
pepper
salt
Slik gjør du
1 Skrell jordskokkene og del dem i små terninger. Ha ca 2/3 av jordskokkene i en kjele og dekk med kraft og fløte. Kok til jordskokkene er møre.
2 Kutt bacon og eplet i biter. Stek bacon bitene i litt olje til de er gylne. Ha i de resterende av jordskokkene som du har delt i skiver i stekepannen og la steke til jordskokkene er blitt møre. Ha så i terningene med eple i. Dra panna av varmen. Bland inn opphakket persille. La dette stå til du er helt ferdig med suppen.
3 Kjør jordskokksuppen med en stavmikser eller i en foodprosessor til jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
4 Server jordskokksuppen ,putt eple, bacon persille og jordskokk blandingen i suppetalerken.