Sunt kornsbrød

Sunt kornsbrød

Dette brødet passer perfekt til gode dager enten alene eller med en grønnsaksuppe

Brødet inneholder gluten i form av spelt mel.

Ingredienser

600 g spelt mel, siktet

300 g fin sammalt speltmel

60 g gresskarkjerner

60 g sesamfrø

100 g linfrø

50 g chia frø

1 ss salt

1 pakke gjær

750 dl vann

250 dl havre yoghurt naturel

Framgangsmåte:

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.
  2. Ha i de øvrige ingrediensene
  3. Bruker kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. elt videre til er blandet inn. Deigen skal  være løs.
  4. La deigen heve i ca 30 minutter under et klede.  
  5. Hell deigen over i to godt smurte former og stek brødene i 210 grader i 40 minutter midt i ovnen. Ta dem så ut av formene og stek de videre i 10 minutter slik at du får sprø skorper.

Meld deg på mitt nyhetsbrev

Motta tips, oppskrifter og nyheter.

Takk! Eposten din er registrert.
Noe gikk galt. Sjekk infoen, og prøv igjen.